فخاد الدجاج المحشيه بالفرن
1 ملعقة زيت زيتون
8 قطع افخاذ دجاج(فراخ) منزوع الجلد
نصف ملعقة ملح
ربع ملعقة فلفل اسود
2 حبة فلفل اخضر متوسطه
2 فص ثوم مفروم
1 بصله كبيره مقطعه
1 ملعقة بابريكا
2 علبة عصير طماطم بقطع الطماطم
1 عبوة شوربة فراخ
3 أكواب ماء
2 ونصف كوب ارز ابيض طويل الحبه
1 عبوة بسله مثلجه (500 جرام)
1 كوب زيتون مخلل محشو بالجزر
طريقة العمل
1- قومى بتسخين الفرن 350
فى اناء ضعى به الزيت على النار حتى يسخن وقومى بتتبيل قطع الدجاج بالملح والفلفل وقومى بقليه على كلا الجانبين حتى يصبح لونه بنيا فاتحا
2- قومى بوضع الفراخ المقليه فى صينية الخبز بالفرن لمدة 25-30 ق تقريبا مع تغطيتها بورق فويل
3- فى نفس المقلاه قومى بوضع الفلفل الاخضر- الثوم-البصل وقلبيهم حوالى 5-10 ق حتى تنضج الخضروات ثم اضيفى البابريكا والطماطم والشوربه والميه والارز واتركيهم على النار حتى يغلوا معا
ثم قللى الحراره واتركيه مغطى لمدة 10 ق ثم اضيفى اليه البسله المجمده والزيتون وقلبى
4- قومى بدهن صينية بالزيت وضعى فيه مزيج الارز واغرسى فيه افخاذ الدجاج وغطى الصينيه بورق فويل وادخليها الفرن مدة 25 او حتى ينضج الارز